Dierenasiel Folyfoot

Informatie over ons dierenasiel
 

Dierenasiel Folyfoot is rond 1996 ontstaan uit liefde voor de dieren. Het begon kleinschalig met het opvangen van honden en katten in een hangaar in de Hoogstraat in Oostrozebeke. Al snel werd deze ruimte te klein doordat het aantal gemeentes dat gebruik wilde maken van deze opvang rap toe nam. De voormalige burgemeester van Waregem heeft toen geholpen om een geschiktere en ruimere lokatie te vinden. Een jaar later werd deze lokatie gevonden aan de Casselrijstraat waar het asiel nu nog steeds is gevestigd.

Het heeft behoorlijk wat bloed, zweet en tranen gekost om het asiel op te starten. Buiten de normale werkuren werd er rond gereden om de verloren gelopen honden en katten op te halen in de diverse gemeentes. Als er weer eens geen plaats was om de hond onder te brengen werd deze mee naar huis genomen en in de woonkamer "geparkeerd". Als de hond dan 's nacht begon te zingen werd er maar in de bank geslapen. Op de foto hiernaast staat de linker kennelrij van onze hondengang met de grote kennels voor de grote hondenrassen.

Het terrein van dierenasiel Folyfoot bestaat voor een groot gedeelte uit bos. Voor het bos staat een varkensstal waar nu de hondenkennels in gemaakt zijn. De vloer is betegeld en door middel van kennelpanelen zijn er ruime kennels gemaakt. Alle honden in ons asiel krijgen een mand in hun kennel met een handdoek of een dekentje. Wij hebben een aparte  quarantaineruimte met 4 kennels voor de honden waarvan wij vermoeden dat ze niet helemaal gezond zijn. Op de foto hiernaast ziet u de kleinere kennels voor de middelgrote of kleinere rassen.


Ook aan de katten moest worden gedacht en daarvoor werd een grote caravan aangeschaft. Deze caravan is volledig ingericht als kattenverblijf en staat vol met mandjes, krabpalen, speeltjes en natuurlijk eten, drinken en de nodige kattenbakken.
 


Door voldoende "holletjes" te creëren met krabpalen kan iedere kat zich terugtrekken als het hem of haar te druk wordt of als het tijd is voor een siësta. De vensterbanken nodigen uit om op te relaxen en er is een flinke buitenren gemaakt om een frisse neus te kunnen halen. Door een grote boomstronk in de buitenren te maken kunnen de katten tot bovenaan de ren klimmen en zo hun spieren goed gebruiken.

In een ander deel van de caravan is een zogenaamde kitten-kamer gemaakt.
Deze is speciaal voor de allerkleinsten. Het is een lichte kamer met krabpalen en heel veel speeltjes. Op deze manier zijn ze gescheiden van de volwassen katten, want niet alle volwassen katten zijn gesteld op deze kleine hummeltjes.
 Op het terrein staat nog een grote caravan. Deze is ingericht als zijnde kantoorruimte. In de entree van het asiel staan aparte hokken voor de kleinere huisdieren zoals konijnen, cavia's, hamsters en dergelijke. Ook voor deze dieren wordt de opvang verzorgd.

Tijdens de ochtenduren wordt er druk schoongemaakt zodat alles er weer fris en schoon bij staat als de poort open gaat voor het bezoek.

Er zijn vrijwilligers ( maar nog lang niet genoeg! ) die regelmatig met de honden gaan wandelen en natuurlijk mogen de potentiële nieuwe eigenaars ook de hond van hun keuze meenemen op een kennis-maak-tochtje.

Eigenlijk is er zoveel te vertellen over ons asiel dat deze pagina al snel te klein zou zijn. Wij nodigen u dan ook van harte uit om eens een kijkje te komen nemen bij ons tijdens onze openingsuren.

U bent van harte welkom!