Info Opvangcentrum  

Dierenasiel Folyfoot vzw is een erkend asiel dat zorg draagt voor de opvang van zwerfdieren in opdracht van politiediensten.

Alle dieren gaan met de Interventiewagen mee naar het opvangcentrum en worden daar ondergebracht in een ruime kennel met uiteraard eten, drinken en een lekkere mand om de tijd te overbruggen tot het baasje ze komt ophalen. In het opvangcentrum wordt ook nagekeken dat de honden een microchip hebben zodat we de eigenaar kunnen verwittigen dat hun huisdier in het opvangcentrum zit.

De minder gelukkige onder deze dieren, degene waarvan het baasje niet uitkomt, worden na 15 dagen ter adoptie gesteld op onze Honden- en/of Kattenpagina. Zij worden door onze dierenarts nagekeken voorzien van een chip, vaccinatie en Europees paspoort en mogen daarna vertrekken naar hun nieuwe thuis. Het mag duidelijk zijn dat wij er alles aan doen om het vervoer en het verblijf van de dieren zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Ook staat het opvangcentrum in voor de neerhofdieren en andere dieren zoals ponny's, paarden, schapen, enz… Iedereen is welkom op onze groep van Dierenasiel Folyfoot op facebook.com.

Dierenasiel Folyfoot is tijdens de openingsdagen te bereiken op het nummer 0477/74.13.04 en dat van 10u tot 17u
(zon- maan- en feestdagen gesloten)
Voor meldingen van een gevonden of verloren dier kan men zich best wenden bij de politiediensten van Uw Stad of Gemeente.

Bent U uw huisdier kwijt dan neemt U het beste contact op met ons maar ook met de politiediensten.

Alle honden, poezen, Landbouw- en of neerhofdieren worden enkel en alleen vervoerd in opdracht van de gemeentes en of politiediensten.